ΠΑΣΧΑ 

Αγαπημένα μας παιδιά, μας έχετε λείψει!!!!

'Ολες οι δασκάλες σας, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε για εσάς εδώ, μια σειρά με δραστηριότητες, που θα κάναμε μαζί και στο σχολείο. Μέχρι που να βρεθούμε πάλι από κοντά, θα σας λένε η μαμά και ο μπαμπάς τι θα πρέπει να κάνετε!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Για να μυηθούν τα παιδιά στα γεγονότα του Πάσχα, μπορούν να δουν τα παρακάτω βίντεο:

Βλέπω το βίντεο  με τους αγαπημένους μας Πέρη και Κάτια για τη Μεγάλη Εβδομάδα 

 

Βλέπουμε τα Πάθη του Ιησού Χριστού

 

Και ένα βίντεο με τα ήθη τα έθιμα και τις παραβολές της Μεγάλης Εβδομάδας

 

 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΒΛΙΟ

 Οι δασκάλες του σχολείου έφτιαξαν ένα ψηφιακό βιβλίο, που παρουσιάζει τα γεγονότα της Μεγάλης εβδομάδας και μπορεί να σας το διαβάσει, κάποιος.

Να προσέξετε πάραααα πολύ γιατί πιο κάτω θα ακολουθήσει παιχνίδι, βασισμένο στο παρακάτω βιβλίο!

Παταω λοιπόν στο παρακάτω ψηφιακο βιβλιο  (κλικ στην εικόνα) για να δω αναλυτικά τα γεγονοτα της μεγαλης εβδομαδας.

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πατάμε το τετραγωνάκι πάνω δεξιά ( το λευκό με τα κόκκινα βελάκια) για να μπούμε στο περιβάλλον του παιχνιδιού.Βάζουμε τις εικόνες με τη σωστή χρονική ακολουθία, σύμφωνα με τα γεγονότα, που διαβάσαμε στο παραπάνω βιβλίο!

ΚΑΝΩ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΖΛ

(Οδηγίες για τα παζλ: Τα παζλ είναι φτιαγμένα από τις δασκάλες και προσαρμοσμένα στη θεματική που δουλεύουμε. Για να παίξετε αρκεί να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω στα κομμάτια και να τα σύρετε στη σωστή θέση. Υπάρχουν αν θέλετε και βοήθειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αν πατησετε στο κάτω αριστερα εικονίδιο βλέπετε την εικόνα του παζλ, αν το ξαναπατησετε φεύγει. Αν πατήσετε στο δεύτερο εικονίδιο με το φαντασματάκι, παρουσιάζεται το παζλ στην επιφανεια και έτσι διευκολύνονται ακόμα περισσότερο τα παιδιά. ξαναπατώντας πάνω σε αυτό το αφαιρείτε. Τέλος πατώντας στο εικονίδιο με το σχήμα ενός κομματιού παζλ, μεταφέρεστε στο περιβάλλον του παζλ. Εκεί στο πάνω μέρος δίπλα στον τίτλο του παζλ, υπάρχει ένα κουμπί που λέει play as. Παταάτε το βελάκι και εκεί μπορεί να αυξήσετε τον αριθμό των κομματιών και να το κάνετε πιο δύσκολο.

Επομένως τα παζλ, τα παιδιά μπορούν να τα παίζουν πολλές φορές με διαβαθμισμένη δυσκολία!

 

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΜΟΡΙ

Ας παίξουμε λίγο ακόμα, με ένα  διαδικτυακό πασχαλινό παιχνίδι μνήμης, που φτιάξαμε ειδικά για εσάς παιδάκια μας!

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πατάμε το τετραγωνάκι πάνω δεξιά ( το λευκό με τα κόκκινα βελάκια) για να μπούμε στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Κάθε φορά που τελειώνουμε το παιχνίδι μπορούμε να το ξαναπαίξουμε και οι εικόνες ανακατεύονται αυτόματα. Οπότε μπορείτε και αυτό το παιχνίδι να το παίξετε πολλές φορές.

 

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Ήρθε η ώρα για να κάνουμε μια πολύ ωραία κάρτα αυγουλάκι για να τη χαρίσουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο!

Το μαγικό αυγό!

Υλικά :

Χαρτόνι άσπρο ή Α4

Άσπρη κηρομπογιά

Και νερομπογιές

Αυτή η τεχνική έχει άπειρες εφαρμογές με πολύ όμορφα αποτελέσματα.. Και μια μικρή δόση μαγείας..  Να χρωματίσουμε αυγά με μυστικά μηνύματα.. 

Σχεδιάζουμε  ένα αυγό και γραφούμε μέσα με την άσπρη κηρομπογιά το μήνυμα που θέλουμε.

Στη συνέχεια χρωματίζουμε  με τις νερομπογιές  και ξαφνικά εμφανίζεται το μαγικό μήνυμα, το αφήνουμε να στεγνώσει και έχουμε ένα μαγικό αποτέλεσμα για να το χαρίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα.

Extra tip: Να γράψετε πιέζοντας αρκετά τη κηρομπογιά για να φαίνονται πιο καθαρά τα γράμματα.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δε διαθέτουμε κάποιο από τα παραπάνω υλικά, μπορούμε να διπλώσουμε ένα χαρτί Α4 στη μέση. Εξωτερικά ζωγραφίζουμε, όπως θέλουμε ένα αυγό και εσωτερικά γράφουμε τις ευχές μας!

Πολύ ωραία!!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Και μια και φτιάξατε ένα πολύ ωραίο Πασχαλινό αυγό, τι λέτε;¨

ΛΙΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!

Να κάνουμε και μια επανάληψη στους αριθμούς 1-5, κάνοντας το παρακάτω φύλλο εργασίας  με πασχαλινά αυγουλάκια;

(Θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς, ότι σεβόμενοι το γεγονός, ότι μπορεί καθε σπίτι να μην έχει εκτυπωτη, ότι φτιάχνουμε εμείς οι ίδιες τα φύλλα εργασίας, με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμα και αν δεν υπάρχει εκτυπωτής, ο γονιός, να μπορεί να το φτιάξει για το παιδί του βλεποντάς το)

απο το 1 εως 5( γ).docx (33,1 kB)

Και τώρα που θυμηθήκαμε τους αριθμούς εως το 5, μπορείτε να ζωγραφίσετε μόνοι σας σε ένα χαρτί 5 αυγουλάκια και να γράψετε τον αριθμό 5;

Μα και βέβαια μπορείτε! Είμαστε σίγουρες ότι το καταφέρατε θαυμάσια!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Και ένα παιχνίδι για τα νηπιάκια μας, που σε λίγο καιρό θα πάνε στο δημοτικό!

Ας παίξουμε και το παρακάτω διαδικτυακό παιχνίδι βάζοντας τις πασχαλίτσες στη σειρά από το 1-10. Προσοχή!!!!Μετράω τις βούλες στις πασχαλίτσες και τις τοποθετώ ανάλογα με την ποσότητα στον κατάλληλο αριθμό (δεν ξεχνώ να πατήσω το λευκότετραγωνάκι με τα κόκκινα βελάκια για να μεταφερθώ στο περιβάλλον του παιχνιδιού). 

 

Και ναι έφτασε η ώρα για παραμύθι!

Μια από τις αγαπημένες σας δασκάλες το διαβάζει μόνο για σας, όπως θα έκανε και στο σχολείο. 

Πατήστε τον σύνδεσμο κάτω από την εικόνα και θα ακούσετε το "Πάσχα του Πασχάλη"

ΑΦΗΓΗΣΗ-ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ.mp4 (8,3 MB)

Το ακούσατε:::::

Έχουμε τώρα κάποιες αποστολές για σας!!!!!!

1) Ποιά δασκάλα αφηγείται το παραμύθι;;;

2) Ποιός είναι ο ήρωας του παραμυθιού;

3) Από τι γράμμα ξεκινάει το όνομα του ήρωα μας;

Είμαστε σίγουρες ότι τα έχετε βρει όλα....οπότε τα θερμά μας συγχαρητήρια και συνεχίζουμε!

4) Δείτε την παρακάτω αγαπημένη σας ιστορία

 

5) Βρείτε τώρα και εσείς μαζί με κάποιον μεγάλο λέξεις που ξεκινάνε από το γράμμα Π (μπορείτε να τις γράψετε με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου ή μόνοι σας όπως μπορείτε και μετά να τις μετρήσετε, όπως κάνουμε και στο σχολέιο. Θυμάστε;)

6) Κάνουμε το παρακάτω φύλλο εργασίας (πάλι όσοι γονείς δεν έχουν εκτυπωτή, τα μεταφέρουν οι ίδιοι σε ένα χαρτί)

γραμμα Π (1).docx (76,7 kB)

7) ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ! ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!!!

Λοιπόν, το κάθε παιδί θέλουμε να σχηματίσει με κάποιο υλικό (όσο πιο ευφάνταστο τόσο καλύτερα),που έχει στο σπίτι του το γράμμα Π. (πχ με τουβλάκια το πάτωμα, με μαρκαδόρο ή μπογιά ή χαρτοκολλητική στο χαρτί, με υλικά από την κουζίνα (όσπρια, μακαρόνια κλπ) στο τραπέζι της κουζίνας ή σε ένα σουπλά......κλπ

Συζητήστε το με το παιδί σας, αφήστε το να επιλέξει και να δημιουργήσει.

Μόλις ολοκληρώσετε το έργο θα βάλετε το παιδί να γράψει το όνομά του (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΟ) όπως μπορει σε ένα χαρτί, θα το βάλετε δίπλα στην κατασκευή κι θα το φωτογραφήσετε. Αυτή την φωτογραφία θα την ανεβάσετε στον παρακάτω πίνακα και οι δασκάλες θα του απαντήσουν!

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πατάω στον πίνακα. Μπάινω στο περιβάλλον του. Έχω ήδη αποθηκεύσει τη φωτογραφία στον υπολογιστή μου.Πατάω το μικρό κίτρινο εικονίδιο με το νησάκι που βρίσκεται στο δεξί πινακάκι. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατάω επιλογή αρχείου κ επιλέγω τη φωτογραφία. Στη συνέχεια στο μέγεθος (size)επιλέξτε medium. Τέλος πατάτε post και η φωτογραφία θα τοποθετηθεί στον πίνακα, ορατή για όλους. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει εύκολα και από κινητό. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα μας https://6nipchiou.webnode.gr/  από το κινητό σας βρίσκετε τον παρακάτω πίνακα ακολουθώντας τη διαδρομή (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΠΑΣΧΑ), βρίσκετε τον πίνακα, τον πατάτε κ ανεβάζετε την φωτογραφία. Δε χρειάζεται εγγραφή

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ Π

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ

Και μια και ο Πασχάλης είναι ένας κούνελος ας χορέψουμε και ας τραγουδήσουμε, μαζί του!!!

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Β΄ΜΕΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ