ΠΑΣΧΑ Β΄ΜΕΡΟΣ

Αγαπημένα μας παιδάκια, να μαστε πάλι μαζί....έστω και από εδώ.
 Πολύ χαιρόμαστε που σας αρέσουν όλες οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια που σας στέλνουμε. 
Τα μηνύματά σας μας έχουν συγκινήσει, όπως και οι φωτογραφίες σας!!!! 
 
Πάμε λοιπόν να συνεχίσουμε......να δούμε, να μάθουμε, να δημιουργήσουμε και φυσικά να παίξουμε τις μέρες διακοπών του Πάσχα!!!!
 
Ας ξεκινήσουμε με ένα βίντεο που μας θυμίζει μέρα με τη μέρα τα γεγονότα του πάσχα, καθώς και τα έθιμα της κάθε ημέρας!
 

Ήρθε η ώρα για τα αγαπημένα σας διαδικτυακά παζλ.

 Μας το ζητήσατε και το κάναμε! 

4 παζλ αυτή τη φορά! 

Δύο με τα πάθη του Χριστού και δυο με πασχαλινές εικόνες.

Καλή διασκέδαση!

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικτυακό παιχνίδι γλώσσας

Και μια και έχουμε δει και μάθει τόσα πράγματα για το Πάσχα...τι λέτε...θέλετε να παίξουμε ένα γλωσσικό διαδικτυακό παιχνίδι;

Μα και βέβαια θέλετε!

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τη λέξη κάτω από τη σωστή εικόνα!

Οδηγίες: με το ποντίκι σέρνω τη λέξη κάτω από τη σωστή εικόνα και αυτή μαγικά ενώνεται με τη λέξη!!! Αν μπερδευτώ λιγάκι και δε βάλω τη σωστή λέξη κάτω από την εικόνα με το ποντίκι μου σέρνω τη λέξη μακρια από την εικόνα και με ένα ξανά μαγικό τρόπο ξεκολλάει!

Βοήθεια: Αν δυσκολεύεστε κοιτάξτε το πρώτο γράμμα της λέξης να είναι ίδιο με το πρώτο γράμμα της λέξης που βρίσκεται στην εικόνα.

 

 

Χορός και τραγούδι

Και ναι έφτασε η ώρα που θα διασκεδάσουμε, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε με τον φίλο μας τον Σνούφελ!!!

 

 

Ωραία τώρα που τραγούδησες και χόρεψες ο Σνούφελ θέλει να παίξεις μαζί του και να τον βοηθήσεις να ολοκληρώσετε μαζί  μια σειρά από αποστολές!

1) Ο Σνούφελ ρωτάει: ξέρεις τι ζωάκι είναι;

2) Μπράβο το βρήκες, είναι ένας λαγός! Από τι γράμμα ξεκινάει ο λαγός;

3) Ας δούμε όλοι μαζί το Λ και το Λαχανιασμένο λεωφορείο από την αγαπημένη σας σειρά Ένα γράμμα μια ιστορία!

4) Βρες και εσύ λέξεις που ξεκινάνε από Λ και γράψε τις σε ένα χαρτί μόνος σου όπως μπορείς ή με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου. Μην ξεχάσεις να τις μετρήσεις!!! Πωπω σίγουρα βρήκες πάρα πολλές!!!

5) Κάνουμε το παρακάτω φύλλο εργασίας (υπενθυμίζουμε όσοι γονείς δεν έχουν εκτυπωτή, αντιγράφουν τις δραστηριότητες σε ένα χαρτί και τις ολοκληρώνει το παιδί)

Γράμμα Λ (1).docx (160070)

6) Κάνουμε το παρακάτω διαδικτυακό σταυρόλεξο με πασχαλινές λέξεις που αρχίζουν από Λ, άλλη μια καινούρια δραστηριότητα που είπε ο Σνούφελ, να φτιάξουν για σένα οι δασκάλες σου!

Οδηγίες: Πατάμε πάνω στο λευκό τετραγωνάκι με τις κόκκινες γραμμούλες για να μεταφερθούμε στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Πατάμε με το ποντίκι  πάνω στη λέξη που θέλουμε να συμπληρώσουμε. Μας ανοίγει παράθυρο με την εικόνα και πληκτρολογούμε τα γράμματα της λέξης. Κάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες λέξεις. Μόλις συμπληρώσεις το σταυρόλεξο, θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος του ένα μήνυμα, που σου στέλνουν οι δασκάλες σου!. Τί λέει;;;;; 

 

Ήρθε η ώρα της μεγάλης αποστολής.... αυτής που θα τη μοιραστείς με τους φίλους σου. 

Ο Σνούφελ λοιπόν θέλει να γίνεις ένας φοβερός εξερευνητής

Να ψάξεις πολύ κάλά μέσα στο σπίτι σου και να ανακαλύψεις αντικείμενα που το όνομά τους να ξεκινάει από Λ και να μας φωτογραφίσεις ένα. Μεγάλη προσοχή όμως!!!!! Η αποστολή δεν τελειώνει εδω. Συνεχίζεται.... Θέλει σε ένα χαρτί να γράψεις όπως μπορείς μόνος σου τη λέξη του αντικειμένου, όπως και το όνομά σου, δηλαδη ζητάμε η φωτογραφία να έχει το αντικείμενο του σπιτιού, και δίπλα σε χαρτί το όνομα του αντικειμένου και το όνομα του παιδιού. Παρακαλούμε πολύ μην ξεχνάτε να γράφει το παιδί το όνομά του ή αν δεν μπορεί να το γράφετε εσείς. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιος μας έστειλε τη φωτογραφία.

 (Σημαντική επισήμανση για τους γονείς. Παρακαλούμε αφήστε το παιδί να γράψει όπως εκείνο μπορεί τη λεξη του αντικειμενου, να μην κάνει αντιγραφή, ας μη βγάζει νόημα για εσάς...για εκείνο βγάζει...είναι μια πρώτη προσπάθεια αντίληψης και προσέγγισης του γραπτού λόγου. Επίσης ας γράφουν με σκούρο μαρκαδόρο για να μπορούμε να τα διαβάζουμε! Τέλος αν κάποιο παιδί έχει τη διάθεση να βρει και να θέλει να γράψει περισσότερα τους ενός αντικειμένου, βέβαια και μπορεί να το κάνει. Αν γίνεται όλα τα αντικείμενα να τοποθετούνται σε μια φωτογραφία, για να χωρέσουν όλα τα πόστ ) 

Πατάω στον παρακάτω πίνακα, τοποθετώ τη φωτογραφία μου σύμφωνα με τις οδηγίες, που υπάρχουν μέσα σε αυτόν (αν δε θυμάστε πως γίνεται ανατρέξτε στον πίνακα του Π, που βρίσκεται στην προηγούμενη ανάρτηση για το Πάσχα και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες)

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ 

Κάνουμε κλικ λοιπόν στην παρακάτω εικόνα και μαγικά βρισκόμαστε μεσα στο περιβάλλον του πίνακα!

Παιχνίδι και πάλι!

Νέα διαδικτυακά παιχνίδια δημιουργήσαμε για σας παιδάκια μας, θα δείτε παρακάτω! Είναι παιχνίδια παρατηρητικότητας....για να δούμε θα βρείτε τις διαφορές;;;;;

Ας ξεκινήσουμε βρίσκοντας για αρχή...5 διαφορές

Οδηγίες: Πατάμε στην παραπάνω εικόνα και μεταφερόμαστε στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Αν θέλουμε πατάμε το κουμπί full screen. Μετά πατάμε και κάνουμε κλικ με το ποντίκι, όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει διαφορά. Όταν τελειώσουμε ξαναπαίζουμε από την αρχή πατώντας το εικονίδιο με τον κάδο, πάνω δεξιά.

Μάλλον ήταν πολύ εύκολο για σας!

 Για να  δυσκολέψουμε λίγο το παιχνίδι! 

Θα βρείτε τωρα 10 διαφορές; (Προσοχή! οι διαφορές αφορούν το χρώμα!!!!)

ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ!!!!!

ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

 

Ετοιμαστείτε!!!!! Ακολουθούν κατασκευές!!!

Φτιάξε ότι σου αρέσει από τις παρακάτω ιδέες, φωτογραφισέ το, γράψε το όνομα σου και δείξε το μας στον πίνακα που θα βρίσκεται στο τέλος των κατασκευών. Μπορείς να μας δείξεις, όσες κατασκευές θέλεις!

Αγαπητοί γονείς στην ενότητα των κατασκευών θα δείτε ότι έχουμε βάλει αρκετές ιδεες κυρίως από το διαδίκτυο, αλλά και δικές μας. Ο λόγος που επιλέξαμε να το κάνουμε αυτό ήταν διπλός. Πρώτον για να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μαζί με το παιδί  κάτι που του αρέσει και το ενδιαφέρει και δεύτερον για να έχετε επιλογή δραστηριότητων  για να ασχολείστε όλες αυτές τις μέρες των διακοπών του Πάσχα.

Επιλέξαμε δραστηριότητες που να μπορούν να γίνουν -κατά το δυνατόν- με υλικά που διαθέτετε στο σπίτι σας.

                    ΕΥΚΟΛΟ  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ!!!

                                                              

ΥΛΙΚΑ :

Λευκό Α4 χαρτί ,

χαρτόνι κόκκινο,

 χαρτόνι κίτρινο,

ματάκια (αν έχουμε, αν όχι τα ζωγραφίζουμε!)

 τέμπερα κίτρινη και πορτοκαλί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βάφουμε το Α4 με κίτρινη τέμπερα με πινέλο ή με το δαχτυλάκι μας!

 Βάζω το χέρι μου σ 'ένα πιάτο με πορτοκαλί τέμπερα! Κάνω το αποτύπωμα των χεριών μου πάνω στο κίτρινο χαρτόνι και το αφήνω να στεγνώσει! Όταν στεγνώσει κόβω το χαρτόνι στο περίγραμμα της παλάμης μου. Κόβω ένα μικρό κόκκινο τριγωνάκι  και φτιάχνω 2 ματάκια! Κολλάω τις παλάμες μου στο αριστερό και το δεξί μέρος του Α4. Έτοιμο το κοτοπουλάκι μου!!! Καλή επιτυχία παιδάκια!!!

Όλα τα παραπάνω βήματα μπορεί να γίνουν και με ζωγραφική με μαρκαδόρο: Να ζωγραφίσουν κίτρινο το Α4, Να σχεδιάσουν το αποτυπωμα της παλάμης τους στο χαρτί και να το ζωγραφίσουν πορτοκαλι κ μετά να κόψουν το περίγραμμα. Καθώς και όλα τα υπόλοιπα βήματα, να γίνουν με ζωγραφική στο χαρτί κ μετά χαρτοκοπτική κ χαρτοκολλητική. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση τέμπερας ή δακτυλομπογιάς.

 

ΚΑΛΤΣΟΛΑΓΟΥΔΑΚΙ

    ΥΛΙΚΑ:

1 κάλτσα

2 λαστιχάκια

1 κορδέλα

Ρύζι για το γέμισμα

Μαρκαδόρο

Ψαλίδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γεμίζουμε τη μισή περίπου κάλτσα με το ρύζι και την κλείνουμε με το ένα λαστιχάκι για να σχηματιστεί το σώμα του λαγού. Συνεχίζουμε να γεμίζουμε την κάλτσα για να σχηματίσουμε το κεφάλι και την κλείνουμε με το άλλο λαστιχάκι. Κόβουμε την κάλτσα που περισσεύει κάθετα και σχηματίζουμε τα αυτάκια. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο του κούνελού, μας του δένουμε και μία κορδελίτσα στο λαιμό και είναι έτοιμος!

 

ΑΥΓΟ ΚΟΛΛΑΖ

ΥΛΙΚΑ:

Χαρτί Α4

Σερπαντίνες και χαρτοπόλεμος ή οποιοδήποτε χρωματιστό χαρτί έχετε στη διάθεσή σας ακόμη (εναλλακτικά: κομμένα πλαστικά καλαμάκια, κουμπιά, όσπρια, μακαρόνια).

Κόλλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σας περίσσεψαν σερπαντίνες και χαρτοπόλεμος από τις αποκριές…..; Ευκαιρία να κάνετε κολλάζ με αβγουλάκια! Σε ένα Α4 ζωγραφίστε ένα μεγάαααλο αυγό και στολίστε το όπως σας αρέσει! Μπορείτε να σχεδιάσετε και να κόψετε πολλά τέτοια αυγουλάκια και να συνθέσετε ένα δικό σας πασχαλινό αριστούργημα τέχνης και να το κρεμάσετε για να στολίσετε  την πόρτα του παιδικού δωματίου...γιατί όχι και οι πιο τολμηροί το σαλόνι τους :)

 

ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

  ΥΛΙΚΑ:

   1 μικρό πλαστικό μπουκάλι ή γυάλινο βάζο

       Θήκη για κεκάκια

     Λιγο χαρτόνι ή χαρτί Α4 για τα αυτάκια

  Σοκολατένια ή διακοσμητικά αυγουλάκια ή κουφετάκια ή χρωματιστό βαμβάκι

Μαρκαδόρο κατά προτίμηση ανεξίτηλο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παίρνουμε το πλαστικό μπουκάλι ή το βάζο και ζωγραφίζουμε με το μαρκαδόρο τη φατσούλα του λαγού ( μύτη, μουστάκια, στόμα, ματάκια). Γεμίζουμε το μπουκάλι με τα σοκολατένια ή τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά . Κλείνουμε με το καπάκι και τοποθετούμε όπως δείχνει και η εικόνα τη θήκη cupcake σαν καπέλο. Πιέζουμε ελαφρά τη θήκη στο κέντρο του καπακιού, την αφαιρούμε προσεκτικά από το μπουκάλι, κάνουμε με το κοπίδι μια σχισμή και από εκεί περνάμε τα χαρτονένια αυτιά και τα κολλάμε στο κάτω μέρος με την κόλλα. Το ίδιο κάνουμε και με τη θήκη ούτως ώστε να στερεωθεί η κατασκευή

      ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

     

 

ΥΛΙΚΑ: 

Λευκό χαρτόνι

       Πλαστικό καπάκι από παιδικό γιαουρτάκι

       Ξυλομπογιές ή κηρομπογιές

     Σοκολατάκια!

      Κόλλα, κορδέλα

           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σχεδιάζω στο άσπρο χαρτόνι 2 κύκλους. Έναν μεγάλο και έναν μικρότερο.Κόβω τους κύκλους. Σχεδιάζω τα αυτάκια του λαγού κάνοντάς τα όπως μπορώ! Τα κόβω. Ζωγραφίζω τα χαρακτηριστικά του προσώπου στο λαγουδάκι μου! Βάφω με ροζ χρώμα το κεντρικό μέρος του αυτιού. Κολλάω τα κομμάτια. Βάζω τα σοκολατάκια στο καπάκι του γιαουρτιού και βάζω λίγη κόλλα στο περίγραμμα του. Ακουμπώ επάνω του το λαγουδάκι και το αφήνω ανάποδα μέχρι να στεγνώσει. Όταν στεγνώσει του φοράω την κορδελίτσα του! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδάκια! 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΟΤΟΥΛΑ

και μια προτεινόμενη βήμα βημα κατασκευή από τις δασκάλες!

ΥΛΙΚΑ

χαρτιά Α4

μαρκαδόροι

ψαλίδι

κόλλα

ρολό από χαρτί κουζίνας ή τουαλέτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σχεδιάσουμε σε ένα χαρτι Α4 το λειρί, τη μύτη και τα πόδια της κότας. Τα ζωγραφίζουμε με κόκκινο το λειρί και πορτοκαλί ή κίτρινο τα πόδια και τη μύτη

Κόβουμε ένα άλλο χαρτί Α4 σε λωρίδες, για να φτιάξουμε την ουρά

Τυλίγουμε σε ρολά τις λωρίδες
Τυλίγουμε ένα χαρτί Α4 γύρω από το ρολό κουζίνας ή τουαλέτας
Κάνουμε μια εγκοπή με το ψαλίδι για να στερεώσουμε το λειρί
Κολλάμε και υπόλοιπα μέρη του κόκορα και ζωγραφίζουμε τα ματάκια, όπως στην παραπάνω εικόνα
 
 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
χάρτινο ή πλαστικό πιάτο μιας χρήσεως
βαμβάκι που το κάνουμε στρογγυλά μπαλάκια 
χαρτόνι γκρί
μαρκαδόρους
κόλλα
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κολλάμε στο πιάτο τα μπαλάκια από βαμβάκι. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε σε γκρι χαρτόνι το κεφάλι και τα τέσσερα ποδαράκια και κατόπιν τα κόβουμε. Αν δεν έχουμε γκρι χαρτόνι τα σχεδιάζουμε σε λευκό χαρτί και τα ζωγραφίζουμε γκρί. Σχεδιάζουμε τα ματάκια. Διπλώνουμε τις λωρίδες χαρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε για ποδαράκια όπως δείχνει η εικόνα. Κολλάμε το κεφάλι και τα πόδια...και έτοιμο το προβατάκι μας!
 
 
ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΧΕΡΙΟΥ
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, που μας δείχνει βήμα βήμα την κατασκευή
 

 

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΑΥΓΑ
 
ΥΛΙΚΑ
χρωματιστά χαρτόνια
πλαστικό πιάτο
ψαλίδι
κόλλα 
μαρκαδόρους
κορδέλες
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σχεδιάζουμε και κόβουμε τα αυγά είτε σε πολύχρωμα χαρτόνια που έχουμε, είτε σε μονόχρωμα τα οποία μπορούμε εμείς να διακοσμήσουμε με ότι σχέδιο θέλουμε. Αν δεν έχουμε χαρτονια χρησιμοποιούμε χαρτι στο οποίο σχεδιάζουμε τα αυγα και τα ζωγραφίζουμε όπως μας αρέσει με μαρκαδόρους ή με όποιο άλλο είδος μπογιάς επιθυμούμε. Κόβουμε το εσωτερικό του πιάτου ωστε να σχηματιστεί ένας κύκλος. Αν δεν έχουμε πιάτο πλαστικό σχεδιάζουμε σε ένα χαρτόνι ένα στεφάνι και το κόβουμε. Κολλάμε τα αυγά πάνω στο πιάτο. Στολίζουμε με κορδέλες και κολλάμε ένα θηλάκι από κορδέλα, σπάγγο ή κλωστη, για να μπορούμε να κρεμάσουμε το στεφάνι μας! 
 
ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!!
 
 
 
Στον παρακάτω πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες των δημιουργημάτων σας! Μπορείτε να μας δείξετε και κάποια άλλη κατασκευή δικής σας ιδέας.
Δεν ξεχνάμε η κατασκευή ΠΑΝΤΑ να συνοδεύεται από όνομα, που είτε θα το γράφει το παιδί είτε αν δυσκολεύεται θα το γράφετε εσείς.
 
Για να δούμε παιδάκια τις κατασκευές σας (μπορείτε να τοποθετήσετε όσες πασχαλινές κατασκευές θέλετε)!!!
 
ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ!!!
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!!
 
Και αφού κάναμε όλα αυτές τις φανταστικές δραστηριότητες ήρθε η ώρα να παίξουμε και ένα πασχαλινό παιχνίδι μαθηματικών
 
ΜΕΤΡΩ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ
 
Οδηγίες: Πατάμε το κουμπί start. Πατάμε το κουμπί κάτω δεξιά με τις λευκές γραμμούλες για να μπούμε στο παιχνίδι. Περιμένουμε να εμφανιστεί η εικόνα με τα αυγουλάκια. Μετράμε πόσα είναι και πατάμε τον αριθμό. Μπορείτε να το ξαναπαίξετε πατώντας το start again που βρίσκεται στο λευκο κουμπί με τις τρεις παράλληλες γραμμές κάτω αριστερά

 

Ας παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο για να πάρουμε μια ιδέα πως μπορούμε να παίξουμε στο σπίτι μας ένα παιχνίδι μαθηματικών κι εμείς με  χειροποίητα αυγουλάκια. 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!!!!

Τι θα χρειαστούμε: 

Τετράγωνα χαρτάκια ποστ όπως του βίντεο, αν δεν έχουμε σχεδιάζουμε και κόβουμε τετράγωνα από απλό χαρτί.

Μανταλάκια

Πομ πομ για αυγουλάκια (αν δεν έχουμε, μπορεί φτιάξουμε από γκοφρέ χαρτί ή να κάνουμε μπαλάκια από βαμβάκι)

Μαρκαδόρους

Πως θα παίξουμε:

Στα τετράγωνα χαρτιά γράφουμε αριθμούς από το 1-10. Έναν αριθμό σε κάθε χαρτί. Βάζουμε τα χαρτάκια με τους αριθμούς μπροστά μας και προσπαθούμε να πιάσουμε με το μανταλάκι τα πομ πομ-αυγουλάκια μας και να τα τοποθετήσουμε σε κάθε χαρτί τόσα αυγουλάκια όσα λέει ο αριθμός. Έτσι εξασκούμε και τη λεπτή μας κινητικότητα, μετράμε και κάνουμε αντιστοίχιση ποσοτήτων. Για τα πιο μικρά παιδιά μπορείτε αρχικά να το δοκιμάσετε με αριθμούς από το 1-5.

Βεβαίως όμως μπορείτε να παίξετε και το παιχνίδι όπως το βλέπετε στο βίντεο ωστα να ασκήσετε τον οπτικοκινητικό σας συντονισμο, είετε μόνοι σας, είτε σε ζευγάρια.

Καλή διασκέδαση 

ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ....ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αγαπητοί γονείς σας παραθέτουμε τρία παραμύθια. Δύο με αφήγηση και ένα χωρίς, για να το διαβάσετε εσείς στο παιδί σας όπως θα κάνατε και εαν δανειζόταν ένα βιβλίο από το σχολείο. Θα διαλέξετε ένα παραμύθι που αρέσει στο παιδί και ή  θα το δει ή θα του το διαβάσετε και μετά θα ακολουθήσετε τη γνωστή διαδικασία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Το παιδί θα ζωγραφίσει αυτό που του άρεσε ή του έκανε εντύπωση, θα γράψει αν μπορεί τον τίτλο , την ημερομηνία και το όνομά του. Μόλις τελειώσετε θα κρατήσετε το χαρτι που θα κάνει την εργασία του και θα μας το φέρετε να το βάλουμε στο φάκελο της δανειστικής μόλις επιστρέψουμε σχολείο. Εμείς θέλουμε να κάνει αυτή τη διαδικασία για ένα παραμύθι από τα τρία.Μπορείτε όμως να κάνετε και δύο ή ακόμα και τα τρία!!!

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1: ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2: ΤΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 3: ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΩΜΑ

Book titled ''Ενα αυγό ψάχνει να βρει χρώμα'